Batterijournalen RSS

Specialtillverkade batterier -

Vi specialtillverkar mycket batterier på beställning. Våra kunder väljer oss för att vi kan leverera snabbt, och eftersom vi bygger för hand så att vi kan skapa lösningar på väldigt specifika behov. Vi har jobbat med: Karolinska universitetssjukhus SSRS (Sjöräddningen) SÄRF (Vår lokala räddningstjänst) Lokala sjukhuset Ahlsell Celltech RUAG Space (i Göteborg) Sveriges Radio Presto Nokas Om du behöver batterier för specifika behov, kontakta oss på butik@7h-batterier.se, så löser vi det.

Läs mer

Automower -

Den 12 maj är automower-dagen. I motsättning till V8-ans dag har vi inte lyckats hitta någon info om huruvida detta var automowerns uppfinningsdag, eller första produktionsdag. Men vi vet att Husqvarna instiftade en dag för att marknadsföra sitt eget innovativa produkt och göra årliga tävlingar och liknande på den dagen. Det måste man ju respektera. Vi på 7H Batterier brukar ofta köra ett erbjudande på automower-batterier på automower-dagen.

Läs mer

14 april, Bilhistoria, Volvons dag -

14 April är Volvons dag. För att den första Volvon rullade ur fabriken den 14:e april 1927, ungefär klockan 10:00. Varumärket Volvo var redan registrerat 1915, som ett ett vilande dotterbolag till kullagerproducenten SKF, och skulle användas i marknadsföring mot USA. Då vissa ledare inom SKF lyckades övertyga ledningen om att bilproduktion skulle kunna vara lönsamt, användes varumärket Volvo till det i stället. I 1924 började första bilmodellen planeras, i 1926 sattes det vilande “AB Volvo” i gång, och i 1927, den 14 April blev “Volvons dag” till.”

Läs mer

Bilhistoria -

10 mars är V8-motorns dag. Vet du varför?

Läs mer

Batterihistoria -

Hos oss på 7H Batterier så handlar ju allt om batterier. Nu tänker vi, i flera delar här på vår webbsida och i sociala medier, gräva ner oss i batteriets historia.

Läs mer